CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Tuesday, September 22, 2009

Kisah Seorang Laki2...

Nabi Adam A.S ialah manusia pertama yang diciptakan oleh Allah S.W.T......
Hawa diciptakan selepas Nabi Adam dicipta....

Terdapat satu kisah pasal seorang laki2....
Ceritanya berbunyi begini...

Dia dilahirkan normal seperti insan lain....cukup sifatnya....waras akalnya....berilmu dan berakhlak.....pada satu hari setelah genap umurnya 18 tahun dia pun pergi menyambung pelajaran diluar kampungnya...disitu dia kenal erti sunyi dan sepi...maka pada satu hari seorang rakannya bertanya...

"L , nape bile ko top-up kdit ko xluak banyak sangat ha..??"
"Ala , K aku mane de org len nk msg2 aku call mak dgn ayah aku je.."
"Cakap ko nie solo kan..?"
"Paham2 je la..."

Maka rakannya tu pun blur dgn seribu satu jawapan yg bermain dipikirannya...die dan rakannya yang seorang itu menjadi sangat rapat......Pada satu hari...

"L, jom gi umah ade kenduri sikit la...pasal leave ko jangan risau aku dh suruh bapak aku adjust baik punye....."
"Segan la wei.....kenduri tu kan utk famili ko...."
"Ala segan duduk bagan la....ko ikut jew...."
"Kay2...aku follow.."

Maka dia pun pergi mengikut rakannya pulang ke kampung.....di situ die berjumpa dengan seorang awek yang boley tahan cunnye..

"L tu cousin aku tuh.."
"o0o0..yeke..?? ley tahan lak kan..."
"Jups yer L.."
"L, nie S..S nie L member baik aku.."
"Nape panggil L"
"Ala bese la name kt hostel..."

Lalu terjadi la kisah cinta antara L dan S....tiba2 pada suatu hari......

"L, mummy I dh tunangkan I dgn org lain..."
"Nape camtu lak S...??? "
"It's hard to explain L but i still loving you...I xcintakan laki tue.."
"Then u ckp dgn mummy la....kalo cakap dengan i ape yang boleh buat...??"
"L, please...."
"We're done....anggap je kita xpernah kenal....kalo u dh jadi tunang org I tau kt mn batas I...I takkan kluar dgn perempuan yang dh jadi tunang org....Itu prinsip hidup I"

Lalu dia pon mula merasa kembali perasaan sunyi dan sepi...sehingga la pada suatu hari die telah melanjutkan pelajarannya ditempat lain....rasa sunyi dan sepi itu telah sebati dengan dirinya sehingga ada yang menggelar beliau sebagai sebagai 'Lone Ranger'...maka dia pon mencari dan terus mencari sehingga lah pada suatu hari dia mengalah..dan akhirnya dia merasakan lebih baik seorang diri dari berdua....Lalu die salah rakannya berkata pada beliau....

"J(tukar nama hostel lain) ko carik la sorang perempuan tuk jadi awek kau....nie balik2 ko lepak keluar sorang2 ko xrase sunyi kew....??"
"Sunyi tue sunyi jugak la bro...tp nk wat mcm mn pintu hati aku dh tertutup...aku dh malas nk mencari lagi...balik2 aku jugak yang frrust nonggeng.."
"Memang la J...tp kalo ko trus mcm nie...sampai bile ko nk idup mcm nie....biler ko nk kahwin nie J...."
"Ala bro, kan aku dh cakap dulu kahwin tu perkara ke 42 dlm list aku....."
"Ske hati hang la J aku xtau pe lagi nk cakap...."

Seterusnya dia pon duduk la sorang2...lepak sorang....tgk wayang sorang2...gi shopping sorang....maka pada suatu hari die pon terpikir untuk mencari semula.....sehinggalah satu peristiwa yang membuat die sudah xpercaya pada cinta......

Kisahnya begini.....die sukakan satu budak perempuan nie....lalu satu perkara yang membuatkan dia malas nk ngayat...ngorat dan sebagainya...maka die pon memberikan satu kata2 yang membuatkan budak perempuan tue terpikir....

"aku ngaku aku bukanlah laki2 yang kacak,hensem dan kaya..tp hati baik....aku bukan la org yang hipokrit....ko pikir la sendiri....."

maka budak perempuan tue membisu seribu bahasa.....


1 comments:

cHeRyNa PiReS said...

nieh cerite nieh ko ciplak ke cerita betul ko?